Klik op de beeld aub.

Een onderwijzer uit Linden –Holstein (D), Gerhard Schwabe,  kwam in 1961 op het idee om contact op te nemen met andere gemeenten in Europa met dezelfde naam.  Deze contacten werden uitwisselingen en op 21 juni 1974 werd het Europa-verdrag tussen de  5-”Lindens“ gesloten. De ondertekening geschiedde door de 5 burgemeesters:“ Wij, de gekozen vertegenwoordigers van Linden/Beers ( NL),Linden/Brabant (B ), Linden/Holstein (D),Lalinde/Dordogne (F) en Linden/St.Georgen am Walde (O) hebben besloten om tussen onze gemeenten duurzame vriendschappelijke betrekkingen te onderhouden en wij zullen die op iedere mogelijke wijze bevorderen en verdiepen.”


Een van de activiteiten om de vriendschappelijke betrekkingen te onderhouden zijn de jaarlijks terugkerende jeugddagen. De bijeenkomsten van de jongeren vinden sinds 1982 bij toerbeurt plaats in de zustergemeenten. Vanuit elke zustergemeente nemen 10 jongeren ( tussen 14 en 18 jaar ) en hun begeleiders deel. Alle deelnemers worden ondergebracht in scholen of andere gebouwen, maar het warme eten wordt genuttigd in gastgezinnen. Onze jongeren leven tien dagen samen en doen samen aan sport, spel en cultuur. Het zijn intensieve dagen waarbij het woord “verveling” een totaal onbekend begrip is en samenwerken en samenvoelen erg belangrijk zijn.

Sinds 2000 heeft zich ook het Spaanse Lalin Pontevedra aangesloten. Op 4juni ll. , tijdens de Europadagen in Linden (Cuijck- Nederland) werd een nieuw vriendschapsverdrag ondertekend en werd Lalin (Pontevedra – Spanje) officieel opgenomen.